Štítky
Produkty do potravinářského průmyslu.
Technická kvalita
Kyselina citronová je konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek.
Benzoát sodný je sodná sůl kyseliny benzoové, dobře rozpustná ve vodě. Používá se jako konzervant v kyselých potravinách, kde zamezuje množení plísní a kvasinek.
Citronan sodný E331 známy taky jako citrát sodný je potravinářská přísada, která se používá v potravinářském průmyslu jako regulátor kyselosti, konzervační látka označená jako E331, aromatická přísada do sycených nápojů s citronovou příchutí, do mléčných výrobků jako tavící soli. Je považován za neškodný produkt.
Stearan vápenatý se používá v potravinářství, farmaceutickém a kosmetickém průmyslu, hlavně jako, emulgátory, protispékavé látky, stabilizátory, látky uvolňující plísně, zahušťovadla, urychlovače, kosmetické základy.
Sorban draselný je draselná sůl primárně používaná jako konzervant, který zabraňuje šíření plísní a kvasinek v potravinách. Látka je dobře rozpustná ve vodě. Dále se používá do prostředků na praní prádla, šamponů, cigeret a hydratačních krémů.